13. Bodi športnik "Igraj se z mano" je za nami

Datum objave: 27-09-2019
Danes se je na površinah ŠC Triglav (Jama Bežigrad) odvijal športno-družabni dogodek Bodi športnik "Igraj se z mano". Jesensko sonce je že kmalu po začetku odgnalo meglo in še dodatno poskrbelo za čudovit športni dan.

Dogodek je obiskalo okoli 1000 udeležencev iz različnih osnovnih, srednjih šol, zavodov in drugih organizacij. Pripravili smo turnirje v košarki, mali odbojki, nogometu in balinanju, najmlajši pa so se zabavali ob pastirskih igrah. Kot je že v navadi na naših dogodkih, smo tudi tokrat poskrbeli za številne inkluzivne in zanimive delavnice. Obiskovalci so se lahko preizkusili v vožnji na racerjih in v igri hokeja, sestavljali velike lego kocke, spoznavali ritmično gimnastiko, akrobatiko in lacrosse, z nami pa so bili tudi gasilci in naš prijatelj Tim, ki nam je postregel osvežilne smoothije.

Ob zvokih himne Mini olimpiade smo slovesno podelili prehodni pokal za "fair play", ki ga je letos prejela ekipa OŠ Vita Kraigherja. Ob podelitvi so sodelovali tudi mladinci nogometnega kluba Olimpija, ki so obiskovalcem dogodka pokazali prave nogometne vragolije.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi športnega dogodka: ŠC Triglav, Razgibajmo Ljubljana, ZŠD Krim, Fundacija za šport, Športna zveza Ljubljana, Mestna občina Ljubljana, NK Olimpija, Klovn Jaka, Pika Nogavička, donatorji HP Merit, Frutis, Pivovarna Union (brezalkoholna pijača) in vsem našim prostovoljcem za vso pomoč pri organizaciji.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate tukaj.

 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
13.02.2020
Kljub temu, da so priprave na 13. Mednarodno potujočo razstavo že v polnem teku, naša 12. rtazstava še kar pridno potuje naokoli. Pred kratkim je obiskala in razveselila tudi dijake v Vzgojnem zavodu Planina.
Ljubljana,
12.02.2020
Obveščamo vas, da smo zapolnili vsa prosta mesta na otvoritvenem dogodku 4. 3. Razstava bo na ogled po dogodku do 8. 3. v času uradnih ur Koroške galerije likovnih umetnosti Slovenj Gradec.
Ljubljana,
02.02.2020
Na letošnji natečaj je prispelo rekordnih 7176 likovnih del iz kar 551 različnih ustanov (od teha 51 tujih). Na natečaju je sodelovalo 947 mentorjev iz 9 različnih držav! Resnično smo veseli, da ima natečaj vsako leto večji doseg. Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi »Igraj se z mano« in »Naš svet, čist planet«. Avtorji in mentorji izbranih likovnih del prejmejo priznanja za sodelovanje na Bodi umetnik - 13. Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano«. Priznanja bomo izbranim avtorjem izročili na otvoritveni razstavi v sklopu Bodi umetnik - 13. Mednarodnega kulturno likovnega dogodka »Igraj se z mano«, ki bo potekal 4. 3. 2020.

Na tej povezavi si lahko ogledate, katera dela so bila izbrana na natečaju.

Še enkrat se želimo zahvaliti vsem avtorjem in mentorjem za poslana likovna dela, veseli smo, da delite svojo ustvarjalnost z nami in prispevate k krepitvi kulture inkluzije!

Priporočamo