Potujoča razstava "Igraj se z mano" je gostovala v Sežani

Datum objave: 30-08-2019


Na OŠ Srečka Kosovela Sežana je gostovala mednarodna potujoča likovna razstava z naslovom – Igraj se z mano, na kateri je sodelovalo več kot 400 vrtcev, šol in specializiranih ustanov s preko 7000 likovnimi deli na papirju v najrazličnejših tehnikah. Tudi iz naše šole je bilo za otvoritveno razstavo v Koroški galeriji likovnih umetnosti izbrano delo Erika Jakofčiča iz 1. d.  Na vhodu v prvo triado, pa na isto temo razstavljajo svoja dela učenci podaljšanega bivanja iz prvega razreda naše šole.

Ob otvoritvi razstave Igraj se z mano je 25. 4. 2019 v šoli potekala prireditev, na kateri so sodelovali učenci 1. a, c, d in e; 2. a, b, c in d; 4 c in d ter otroški pevski zbor od 1. do 5. razreda.  Mentorji so bili učitelji podaljšanega bivanja Maja Mržek, Ljubica Benčič, Daša Plut Perhavec, Danilo Badovinac, Vesna Sovdat, Ivana Kočevar, Petra Mislej in zborovodja Uroš Cej, koordinatorka prireditve pa je bila učiteljica Tadeja Bogdan.

Otroški pevski zbor prvega razreda, pod vodstvom zborovodje Uroša Ceja, je zbrano publiko pozdravil z venčkom pomladnih pesmi in pesmijo Iz zemlje je pokukala drobna vijolica. Na odru so se jim pridružili še pevci otroškega pevskega zbora od 2. do 5. razreda s pesmicami: Moja mamica, Jaz pa grem na zeleno travco, Potepuh, Pika Nogavička in V dolini prijetni. Prireditev sta povezovali učenki Aurora Lozej Konjc in Gloria Bucci, vezni tekst je napisala učiteljica Marija Štekar Košuta.Nato je ravnateljica Jadranka Mihalič pozdravila navzoče goste, še posebej prijazne besede je namenila gostjam, upokojenkam iz Doma upokojencev Sežana, predstavila namen druženja in zaželela prijetno počutje ob spremljanju nastopov učencev.Učenci od 1. do 4. razreda so predstavili različne točke od plesa, recitiranja, petja do igranja na inštrumente. Za popestritev programa pa so zapele tudi gostje iz pevskega zbora Doma upokojencev Sežana.

Prireditev se je zaključila s pesmico Mavrica, ki lepo povzema zaključne misli prireditve: Mavrica nas kot pisan lok obdaja, a je v resnici odsev naših želja, pričakovanj in upanj. Želimo si ljubezni, pričakujemo, da nas drugi sprejemajo takšne, kot smo, in upamo, da bomo skupaj gradili boljši svet.V četrtek, 8. 5. 2019, pa smo v dopoldanskem času prireditev ponovili še za učence od 1. do 3. razreda. Nastopajoči so s pesmijo in plesom pričarali veselo in radostno vzdušje za vso otroško publiko.

Za aktiv OPB Ivana Kočevar in Daša Plut Perhavec 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
13.02.2020
Kljub temu, da so priprave na 13. Mednarodno potujočo razstavo že v polnem teku, naša 12. rtazstava še kar pridno potuje naokoli. Pred kratkim je obiskala in razveselila tudi dijake v Vzgojnem zavodu Planina.
Ljubljana,
12.02.2020
Obveščamo vas, da smo zapolnili vsa prosta mesta na otvoritvenem dogodku 4. 3. Razstava bo na ogled po dogodku do 8. 3. v času uradnih ur Koroške galerije likovnih umetnosti Slovenj Gradec.
Ljubljana,
02.02.2020
Na letošnji natečaj je prispelo rekordnih 7176 likovnih del iz kar 551 različnih ustanov (od teha 51 tujih). Na natečaju je sodelovalo 947 mentorjev iz 9 različnih držav! Resnično smo veseli, da ima natečaj vsako leto večji doseg. Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi »Igraj se z mano« in »Naš svet, čist planet«. Avtorji in mentorji izbranih likovnih del prejmejo priznanja za sodelovanje na Bodi umetnik - 13. Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano«. Priznanja bomo izbranim avtorjem izročili na otvoritveni razstavi v sklopu Bodi umetnik - 13. Mednarodnega kulturno likovnega dogodka »Igraj se z mano«, ki bo potekal 4. 3. 2020.

Na tej povezavi si lahko ogledate, katera dela so bila izbrana na natečaju.

Še enkrat se želimo zahvaliti vsem avtorjem in mentorjem za poslana likovna dela, veseli smo, da delite svojo ustvarjalnost z nami in prispevate k krepitvi kulture inkluzije!

Priporočamo