Potujoča razstava Igraj se z mano v Vipavskem Križu

Datum objave: 08-07-2019

Ko smo 25. 5. 2019 prejeli 40 likovnih izdelkov z mednarodnega likovnega tečaja »Igraj se z mano«, smo v domu krajanov v Vipavskem Križu postavili razstavo. Likovno delo našega učenca Alexa Merklja iz 1. razreda smo še posebej razstavili na likovnem stojalu. Likovno razstavo smo slovesno otvorili pred zaključkom šolskega leta, najprej interno z učenci. Pripravili smo krajšo interno prireditev, kjer se je vsak razred predstavil s svojo točko in takrat smo napovedali uradno otvoritev razstave. Vsi razredi podružnične šole so si ta dan ogledali razstavo. Čez teden dni smo imeli še javno prireditev v okviru Kriških semanjih dnevov, kjer smo del prireditve namenili predstavitvi potujoče razstave »Igraj se z mano«. Ta dan si je razstavo ogledalo največ staršev, ravnateljica, pa tudi drugih obiskovalcev prireditve.

Avtorica zapisa je Martina Besednak Repše

 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
13.02.2020
Kljub temu, da so priprave na 13. Mednarodno potujočo razstavo že v polnem teku, naša 12. rtazstava še kar pridno potuje naokoli. Pred kratkim je obiskala in razveselila tudi dijake v Vzgojnem zavodu Planina.
Ljubljana,
12.02.2020
Obveščamo vas, da smo zapolnili vsa prosta mesta na otvoritvenem dogodku 4. 3. Razstava bo na ogled po dogodku do 8. 3. v času uradnih ur Koroške galerije likovnih umetnosti Slovenj Gradec.
Ljubljana,
02.02.2020
Na letošnji natečaj je prispelo rekordnih 7176 likovnih del iz kar 551 različnih ustanov (od teha 51 tujih). Na natečaju je sodelovalo 947 mentorjev iz 9 različnih držav! Resnično smo veseli, da ima natečaj vsako leto večji doseg. Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi »Igraj se z mano« in »Naš svet, čist planet«. Avtorji in mentorji izbranih likovnih del prejmejo priznanja za sodelovanje na Bodi umetnik - 13. Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano«. Priznanja bomo izbranim avtorjem izročili na otvoritveni razstavi v sklopu Bodi umetnik - 13. Mednarodnega kulturno likovnega dogodka »Igraj se z mano«, ki bo potekal 4. 3. 2020.

Na tej povezavi si lahko ogledate, katera dela so bila izbrana na natečaju.

Še enkrat se želimo zahvaliti vsem avtorjem in mentorjem za poslana likovna dela, veseli smo, da delite svojo ustvarjalnost z nami in prispevate k krepitvi kulture inkluzije!

Priporočamo