Počitniške igrarije - sreda

Datum objave: 04-07-2019
Počitniško varstvo smo pričeli z igrami na igrišču, nato pa smo se odpravili na obisk h gasilcem v PGD Barje. Sprejel nas je gasilec Peter, ki nam je z veseljem razkazal gasilski avto ter vso pripadajočo opremo.
Postavljali smo veliko vprašanj in z zanimanjem prisluhnili zgodbam o požarih in naravnih nesrečah. Na koncu smo se preizkusili še v špricanju z gasilsko cevjo, črpanjem vode iz vedrovke ter ciljanjem tarče. Čeprav je to od nas zahtevalo precej timskega dela ter dogovarjanja, smo se zelo zabavali. Ob prihodu nazaj na šolo nas je že čakalo okusno kosilo. Tudi ta dan smo se udeležili dveh delavnic: cirkuške ter ustvarjalne. Obiskal nas je Klovn Jaka in nas učil različnih cirkuških spretnosti, lovljenja ravnotežja na ravnotežnostni deski, žongliranja ter modeliranja balončkov. Gorjan pa nam je pokazal, kako lahko z naravnimi barvami Olifu ustvarjamo zanimive vzorce z mehurčki in izdelujemo unikatne voščilnice. Za zaključek popoldneva smo ponovno igrali ročni nogomet, namizni tenis ter se vozili s poganjalci.
Program počitniškega varstva "Poletne igrarije" je sofinanciran s strani MOL. 

Fotografije si lahko ogledate tukaj.

 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
13.02.2020
Kljub temu, da so priprave na 13. Mednarodno potujočo razstavo že v polnem teku, naša 12. rtazstava še kar pridno potuje naokoli. Pred kratkim je obiskala in razveselila tudi dijake v Vzgojnem zavodu Planina.
Ljubljana,
12.02.2020
Obveščamo vas, da smo zapolnili vsa prosta mesta na otvoritvenem dogodku 4. 3. Razstava bo na ogled po dogodku do 8. 3. v času uradnih ur Koroške galerije likovnih umetnosti Slovenj Gradec.
Ljubljana,
02.02.2020
Na letošnji natečaj je prispelo rekordnih 7176 likovnih del iz kar 551 različnih ustanov (od teha 51 tujih). Na natečaju je sodelovalo 947 mentorjev iz 9 različnih držav! Resnično smo veseli, da ima natečaj vsako leto večji doseg. Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi »Igraj se z mano« in »Naš svet, čist planet«. Avtorji in mentorji izbranih likovnih del prejmejo priznanja za sodelovanje na Bodi umetnik - 13. Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano«. Priznanja bomo izbranim avtorjem izročili na otvoritveni razstavi v sklopu Bodi umetnik - 13. Mednarodnega kulturno likovnega dogodka »Igraj se z mano«, ki bo potekal 4. 3. 2020.

Na tej povezavi si lahko ogledate, katera dela so bila izbrana na natečaju.

Še enkrat se želimo zahvaliti vsem avtorjem in mentorjem za poslana likovna dela, veseli smo, da delite svojo ustvarjalnost z nami in prispevate k krepitvi kulture inkluzije!

Priporočamo