Bodi umetnik "Igraj se z mano" – postavitev potujoče mednarodne likovne razstave na OŠ Franceta Bevka Tolmin

Datum objave: 19-06-2019

Zapisali Mateja Ivančič Leban in Polonca Torkar Leban iz OŠ Franceta Bevka Tolmin

Na naši šoli smo 5. 6. 2019 gostili potujočo mednarodno razstavo »Igraj se z mano.« V letošnjem šolskem letu smo ustvarjali na temo igra. Na natečaj je prispelo okoli 6000 likovnih del. Med njimi je bilo nagrajenih tudi šest naših učencev, ki so dobili posebna priznanja:

  • 1.c – Maj Bavdek (mentorici: Tatjana Leban in Enisa Bizjak)
  • 2.a – Zoja Barbič in Sofija Jačev (mentorici: Polonca Torkar Leban in Mojca Torkar Pahor)
  • 2.f - Stela Laharnar (mentorica: Mateja Ivančič Leban)
  • 3.f – Janez Elija Podnar (mentorica: Mateja Ivančič Leban)
  • 6.f – Kristian Humar (mentorica: Nuša Rutar)

Ob tem dogodku smo se zbrali učenci od 1. – 4. razreda OŠ in naši prijatelji iz vrtca Tolmin. Pripravili smo kratek kulturni program in različne delavnice.

Z učiteljico Karin so otroci naslikali sliko, ki nas bo spominjala na to prijetno druženje. Nagrajeni učenci so na razstavnem prostoru postavili razstavo likovnih izdelkov letošnjega natečaja. Vsi prisotni pa so risali in barvali na temo prijateljstva in igre. Njihovi izdelki so razstavljeni v večnamenskem prostoru.

Vsem nagrajencem in njihovim mentoricam iskreno čestitamo.

Hvala vsem, ki ste se dogodka udeležili in se zabavali z nami.

Fotografije z dogodka


 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
08.07.2019
Ko smo 25. 5. 2019 prejeli 40 likovnih izdelkov z mednarodnega likovnega tečaja »Igraj se z mano«, smo v domu krajanov v Vipavskem Križu postavili razstavo.
Ljubljana,
08.07.2019
Zadnji dan počitniškega varstva v juliju je minil aktivno in športno. Dopoldne smo priredili tekmovanje v navijanju, medtem ko so 4 različne ekipe premagovale športni poligon - naloge, kot so poskoki, plezanje pod ovirami, ravnotežnostne naloge, slalom vožnja s skirojem, vodenje žoge, so udeleženci opravili brez težav in s polno mero energije.
Ljubljana,
05.07.2019

Ker so nam vreme in nizke temperature danes precej zagodle, smo bili primorani spremeniti načrte glede obiska bazena - našli pa smo dobro alternativo, in sicer pohod na Ljubljanski grad.

 


Priporočamo