Festivalsko dogajanje iz Maribora potuje naprej po Sloveniji

Datum objave: 21-05-2016

Mednarodni festval "Igraj se z mano" je včeraj v Mariboru otvoril letošnjo potovanje. Že nasledni teden se bo najobsežnejši del odvil v Ljubljani, in sicer bo Kongresni trg in Park Zvezda za 4 dni zavzela igra.
Včeraj smo na Trgu svobode v Mariboru preživeli čudovito dopoldne. Začetne dežne kapljice smo z dobro voljo hitro pregnali. Iz Maribora se bomo že naslednji teden preselili na druge konce Slovenije. Osrednje dogajanje bo od torka do petka potekalo na Kongresnem trgu in v Parku Zvezda v Ljubljani. Dva odra, veliki glavni in mali gledališki, bosta vse štiri dni gostila nadebudne mladein malo manj mlade plesalce, glasbenike, pevce, lutkarje ... Tudi v Ljubljani boste lahko svoje spretnosti preizkušali na različnih delavnicah, ki jih bodo pripravili različne šole, zavodi, centri, društva, muzeji ... Čaka nas pester program.

V petek, 27. maja se bo festival že šestič zapored odpravil na Muto in jo za en dan spremenil v mesto inkluzije. Še posebej pa nas veseli, da se bomo letos prvič igrali tudi v Beli krajini - v Črnomlju in Semiču (26. maj), ter v Vipavi (27. maj). Belokranjski festival bo povezan s filmskim projektom Video S-factor, v Vipavi pa bo poudarek na športnih igrah.

Z nami bo tudi naš ambasador Zlatko, ki se bo pomešal med delavnice in skupaj z vami preživljal lepe dopoldanske dneve. Na našem facebooku vas takole povabi na festival.

Naslednji teden je torej rezerviran za igro. Obiščite nas na katerem izmed festivalov.

 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
08.07.2019
Ko smo 25. 5. 2019 prejeli 40 likovnih izdelkov z mednarodnega likovnega tečaja »Igraj se z mano«, smo v domu krajanov v Vipavskem Križu postavili razstavo.
Ljubljana,
08.07.2019
Zadnji dan počitniškega varstva v juliju je minil aktivno in športno. Dopoldne smo priredili tekmovanje v navijanju, medtem ko so 4 različne ekipe premagovale športni poligon - naloge, kot so poskoki, plezanje pod ovirami, ravnotežnostne naloge, slalom vožnja s skirojem, vodenje žoge, so udeleženci opravili brez težav in s polno mero energije.
Ljubljana,
05.07.2019

Ker so nam vreme in nizke temperature danes precej zagodle, smo bili primorani spremeniti načrte glede obiska bazena - našli pa smo dobro alternativo, in sicer pohod na Ljubljanski grad.

 


Priporočamo