Igraj se z mano v Rijeki

Datum objave: 08-05-2015

Mednarodni festival "Igraj se z mano" se je razširil tudi preko meja Slovenije in hrvaško Rijeko za en dan spremenil v mesto inkluzije.
S hrvaško organizacijo Centar za rehabilitacijo Rijeka smo dolgoletni partnerji, sodelujemo tudi pri Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano«. Njegov glavni namen je preseganje meja, razlik in stereotipov s poudarkom na socialni integraciji in inkluziji vseh ljudi s posebnimi potrebami.
Na obisku v Rijeki je ekipa iz Slovenije z lokalnimi udeleženci delila svoja znanja in izkušnje ter sodelovala pri aktivnostih. Poudarek je bil predvsem na različnih vrstah delavnic, pri katerih smo z medsebojnim druženjem okrepili še medkulturni kontekst. Obiskovalci vseh starosti so uživali v plesu, glasbenih nastopih, animacijskih aktivnostih s klovnom Jako in z lutkarjem Borisom Kononenkom, bobnarskih in ustvarjalnih delavnicah, v okviru katerih so predstavili tudi svoje ročne izdelke.

Pri uspešnem in prijetnem festivalu so sodelovali:

CZR Rijeka
CZR Rijeka, podružnica Kraljevica - Oštro
Center za avtizem Rijeka
Vzgonjo izobraževalni center Rijeka
Dnevni CZR za delavno terapijo Pula
Center za rehabilitacijo Pula
Center za usposabljanje Janeza Levca Ljubljana
Otroški vrtec 'Belveder' Rijeka
Otroški vrtec 'Maestral'
Otroški vrtec 'Zvjezdica mira'
Dom za psihično bolne osebe 'Turnić'
Učenički dom Lovran
Društvo oseb s cerebralno in otroško paraizo Rijeka
Dom mladih Rijeka
Dnevni center za rehabilitacijo 'Slava Raškaj' Rijeka

 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
08.10.2019
Za vse, ki ste pozabili kak kos oblačila na dogodku Bodi športnik, je tu galerija najdenih reči. Če prepoznate katero od oblačil, nam pišite na info@igrajsezmano.si Upamo, da se povrnejo pravemu lastniku!
Ljubljana,
01.10.2019
Ob zaključku prostovoljskega projekta "Give to get" so prostovoljci Deana, Dona in Gorjan zapisali svoje vtise, razmišljanja in pomembne izkušnje, ki so jih pridobili tekom dolgoročnega projekta. Vsak posameznik je pridobil ogromno novega znanja z raznolikih področij, kar jim bo koristilo tudi v prihodnje. Vabljeni k branju njihovih zanimivih prispevkov, ki jih najdete na spodnjih povezavah.

Projekt je bil sofinanciran s programa Evropske solidarnostne enote in podprt s strani nacionalne agencije MOVIT.Ljubljana,
27.09.2019
Danes se je na površinah ŠC Triglav (Jama Bežigrad) odvijal športno-družabni dogodek Bodi športnik "Igraj se z mano".

Priporočamo