Igraj se z mano v Rijeki

Datum objave: 08-05-2015

Mednarodni festival "Igraj se z mano" se je razširil tudi preko meja Slovenije in hrvaško Rijeko za en dan spremenil v mesto inkluzije.
S hrvaško organizacijo Centar za rehabilitacijo Rijeka smo dolgoletni partnerji, sodelujemo tudi pri Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano«. Njegov glavni namen je preseganje meja, razlik in stereotipov s poudarkom na socialni integraciji in inkluziji vseh ljudi s posebnimi potrebami.
Na obisku v Rijeki je ekipa iz Slovenije z lokalnimi udeleženci delila svoja znanja in izkušnje ter sodelovala pri aktivnostih. Poudarek je bil predvsem na različnih vrstah delavnic, pri katerih smo z medsebojnim druženjem okrepili še medkulturni kontekst. Obiskovalci vseh starosti so uživali v plesu, glasbenih nastopih, animacijskih aktivnostih s klovnom Jako in z lutkarjem Borisom Kononenkom, bobnarskih in ustvarjalnih delavnicah, v okviru katerih so predstavili tudi svoje ročne izdelke.

Pri uspešnem in prijetnem festivalu so sodelovali:

CZR Rijeka
CZR Rijeka, podružnica Kraljevica - Oštro
Center za avtizem Rijeka
Vzgonjo izobraževalni center Rijeka
Dnevni CZR za delavno terapijo Pula
Center za rehabilitacijo Pula
Center za usposabljanje Janeza Levca Ljubljana
Otroški vrtec 'Belveder' Rijeka
Otroški vrtec 'Maestral'
Otroški vrtec 'Zvjezdica mira'
Dom za psihično bolne osebe 'Turnić'
Učenički dom Lovran
Društvo oseb s cerebralno in otroško paraizo Rijeka
Dom mladih Rijeka
Dnevni center za rehabilitacijo 'Slava Raškaj' Rijeka

 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
08.07.2019
Ko smo 25. 5. 2019 prejeli 40 likovnih izdelkov z mednarodnega likovnega tečaja »Igraj se z mano«, smo v domu krajanov v Vipavskem Križu postavili razstavo.
Ljubljana,
08.07.2019
Zadnji dan počitniškega varstva v juliju je minil aktivno in športno. Dopoldne smo priredili tekmovanje v navijanju, medtem ko so 4 različne ekipe premagovale športni poligon - naloge, kot so poskoki, plezanje pod ovirami, ravnotežnostne naloge, slalom vožnja s skirojem, vodenje žoge, so udeleženci opravili brez težav in s polno mero energije.
Ljubljana,
05.07.2019

Ker so nam vreme in nizke temperature danes precej zagodle, smo bili primorani spremeniti načrte glede obiska bazena - našli pa smo dobro alternativo, in sicer pohod na Ljubljanski grad.

 


Priporočamo