Seznam vseh novic

19.06.2019

Letos se bo dogodek izvajal v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in soorganizatorjev Društva za kulturo inkluzije ter Športne zveze Ljubljana (v okviru Evropskega tedna športa). Že drugo leto se bo dogodek odvil na površinah Športnega centra Triglav (Jama Bežigrad). Enodnevni dogodek se bo odvijal 27. septembra od 9:00 - 12:00.

Prijavnice:


Tudi letos se bodo najmlajši (1. triada OŠ) lahko preizkusili v pastirskih igrah in drugih igrah naše mladosti, na katere se pa letos ni potrebno prijaviti.

Vabilo za šole [pdf]
19.06.2019

Zapisali Mateja Ivančič Leban in Polonca Torkar Leban iz OŠ Franceta Bevka Tolmin

Na naši šoli smo 5. 6. 2019 gostili potujočo mednarodno razstavo »Igraj se z mano.« V letošnjem šolskem letu smo ustvarjali na temo igra. Na natečaj je prispelo okoli 6000 likovnih del. Med njimi je bilo nagrajenih tudi šest naših učencev, ki so dobili posebna priznanja

07.06.2019

Mednarodni festival Igraj se z mano Radlje ob Dravi je za nami in s tem tudi letošnji niz festivalov Igraj se z mano. Vreme nam je bilo tokrat naklonjeno in lahko smo se naigrali in nasmejali. Nova prijateljstva so obogatila dan in zelo se veselimo, da to ponovimo naslednje leto na 14. mednarodnem festivalu Igraj se z mano

05.06.2019

Letos žal samo dvodnevni Mednarodni festival "Igraj se z mano" v Ljubljani je hitro minil. Igrali smo se, peli, plesali, zabavali ter spoznavali nove prijatelje.
V druženju so nekateri pozabili in izgubili kar nekaj predmetov, ki smo jih zbrali in poslikali. V galeriji slik preverite, ali ste lastnik katerega izmed njih, in nam sporočite.

Fotografije izgubljenih predmetov si lahko ogledate na tej povezavi
04.06.2019

Društvo za kulturo inkluzije organizira plačljivo počitniško varstvo konec junija in sicer 26., 27. in 28. 6. Varstvo bo potekalo na sedežu Društva, na Melikovi ulici 1, v Ljubljani. Cena plačljivega varstva je 19 eur na dan na otroka (cena vključuje izvajanje varstva, toplo kosilo, dopoldansko in popoldansko malico, obisk zunanjih institucij).

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete TUKAJ, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. številko 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Prijave potekajo preko SPLETNEGA OBRAZCA, do zaposlitve prostih mest v programu.

02.06.2019

The Berklee Connection je razgrel celotni Kongresni trg s svojim jazzom, ki je donel po mestu. To je bilo več kot lepo slovo od 13. Mednarodnega festivala »Igraj se z mano«. Vodja večernega programa festivala Timotej Kotnik je ponovno pokazal svoje talente skupaj z ostalimi vrhunskimi glasbeniki Lili del Sol, Ajdo Stino Turek, Gersonom Eguigurenom, Jos

01.06.2019

Na prvi poletni se je izvedel tudi prvi sobotni Igraj se z mano in se obnesel več kot odlično! Danes so se ustvarjanju otrok na delavnicah pridružili tudi njihovi starši in skupaj so uživali v številnih aktivnostih, ki smo jih pripravili na festivalu. Oder so krasili številni plesalci, pevci in inštrumentalisti, ki so s svojim ustvarjanjem na Kongresni trg privabili številne mimoidoče. Za povezovanje sta na odru skrbeli naša Lea in učenka Centra Janeza Levca Ljubljana Tina. Sončno vreme pa je celotnemu dogodku dodalo še piko na i.

Čaka nas samo še večerni koncert, ko se nam bo ob 20. uri predstavila zasedba The Berklee connection.

Več o današnjem dogajanju si lahko ogledate v galeriji.

01.06.2019

Po jutru se dan pozna! Teren je bil več kot pripravljen za večerni program, ki so ga obogatili zbor naših učencev centra Janeza Levca, zbor Srednje zdravstvene šole Celje, MPZ Gimnazija Celje, Alenka Godec, Zlatko, Luka Sešek, Jurki, Gojc in Branimir Rosić! Krasen glasbeni večer!

Več o današnjem dogajanju si lahko ogledate v galeriji.

31.05.2019

Poglejte, kako smo po dežju poklicali sonce in priklicali nasmeh vsem udeleženim. Številne delavnice so prebudile domišljijo, nastopi na Janezovem in Aničinem odru so nas presunili, slastne palačinke pa so pocrkljale naše želodčke.

Za nami je več kot čudovito dopoldne. V galeriji si lahko ogledate utrinke današnjega dne.

Zvečer bomo uživali v glasbeni poslastici, ki jo bodo pripravili zbor Centra Janeza Levca Ljubljana, dekliški zbor Gimnazije Celje Center, zbor Srednje zdravstvene šole Celje, Alenka Godec, ambasador Zlatko, Luka Sešek, Gojmir Lešnjak Gojc, Jurki in srbski kantavtor Branimir Rosić.

Jutrišnji festivalski dan je še posebej namenjen družinam. Od 9. ure naprej boste na Kongresnem trgu našli zanimive delavnice in si ogledali nastope na Janezovem odru.

Fotgrafije z današnjega dogodka.

29.05.2019

Obveščamo vas, da žal tudi včetrtek, 30. 5., zaradi napovedanega dežja odpade program (Janezov oder, Aničin oder, delavnice). Preostala dva dneva (petek in sobota) bo program potekal kot načrtovano. Zaradi zapolnjenosti programa odpadlih nastopov žal ne moremo prestaviti na druge dni. Za dodatne informacije vas prosimo, da spremljate naše spletne strani in našo Facebook stran. Hvala za razumevanje.
Program dogajanja si lahko ogledate na tej povezavi.

28.05.2019

Danes je v Krškem prvič potekal Mednarodni festival "Igraj se z mano". Zaradi napovedanega slabega vremena se je festivalsko dogajanje odvijalo v telovadnici Osnovne šole Jurija Dalmatina, vendar to ni vplivalo na slabo voljo. Prav nasprotno, imeli smo se super :) Veliko smo ustvarjali, peli in plesali, se smejali in uživali.

Slabo vreme je žal pregnalo jutrišnji začetek festivala v Ljubljani, zato s festivalom nadaljujemo v četrtek, 30. 5. 2019.

Utrinke s festivala v Krškem si lahko ogledate v naši galeriji.

28.05.2019

Obveščamo vas, da v sredo, 29. 5., zaradi slabe vremenske napovedi odpade program (Janezov oder, Aničin oder, delavnice). Preostale dni bo program predvidoma potekal kot načrtovano. Zaradi zapolnjenosti programa odpadlih nastopov žal ne moremo prestaviti na druge dni. Hvala za razumevanje.
Program dogajanja si lahko ogledate na tej povezavi.

27.05.2019

Sporočamo, da se bo Mednarodni festival "Igraj se z mano" v Krškem zaradi napovedi slabega vremena odvijal na drugi lokaciji, in sicer v telovadnici OŠ Jurija Dalmatina Krško.
Hvala za razumevanje

07.05.2019

Obveščamo vse, da so vsa razpoložljiva sofinancirana mesta za počitniško varstvo že zasedena in da so zato prijavnice zaprte.

Možna je še prijava na čakalno listo.

Hvala vsem za izkazano zaupanje.

07.05.2019

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic organizira počitniško varstvo za učence iz Mestne občine Ljubljana. Del počitniških aktivnosti sofinancira MOL. Dejavnosti se bodo odvijale pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev in sicer v teh terminih:

V kolikor so na želenem terminu že vsa mesta zasedena, se lahko vpišete na čakalno listo:

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete na spodnji povezavi, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. številko 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na gornjih povezavah. Prijave so se odprle danes, v torek 7. maja 2019 od 7.00 zjutraj in bodo odprte do zapolnitve prostih mest.

29.04.2019

Zainteresirane obveščamo, da smo rok za prijavo na razpoložljiva mesta za nastope podaljšali do 10. 5. 2019, prijave za prostovoljce in delavnice pa celo do 19. 5. 2019. Za vse trenutno še odprte prijavnice velja, da jih bomo zaprli že pred omenjenima datumoma, če bo zmanjkalo prostih mest, zato vseeno pohitite s prijavami.

Rok za prijavo je podaljšan do petka, 10. 5. 2019 do 12. ure oz. do zasedenosti mest.
Ob podaljšanju roka za prijave so bile možne prijave še na sledeče točke:

  • Radlje: delavnice, prostovoljci in nastopi
  • Ljubljana: Janezov oder - sobota, Aničin oder - sreda in četrtek, delavnice in prostovoljci - vse dni
  • Krško: nastopi in prostovoljci
25.04.2019

Društvo za kulturo inkluzije v času poletnih počitnic organizira počitniško varstvo za učence iz Mestne občine Ljubljana. Del počitniških aktivnosti sofinancira MOL. Dejavnosti se bodo odvijale pod okriljem strokovno usposobljenih voditeljev in sicer v treh terminih:

  • 26., 27. in 28. 6. 2019 (plačljivo varstvo) - lokacija bo znana naknadno
  • 1. 7. – 5. 7. 2019 (sofinancira MOL) - lokacija OŠ Trnovo, Karunova ulica 14a, 1000 Ljubljana,
  • 12. 8. – 23. 8. 2019, z izjemo praznika 15. 8. (sofinancira MOL) - lokacija OŠ Trnovo, Karunova ulica 14a, 1000 Ljubljana

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete na spodnji povezavi, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. številko 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Prijave bodo potekale preko spletnega obrazca, ki bo objavljen na spletni strani Društva za kulturo inkluzije. Prijava bo možna od torka, 7. maja 2019 od 7.00 zjutraj do zapolnitve prostih mest.

15.04.2019

delavnice radio student

Znanstvena redakcija Radia Študent prireja več zanimivih dogodkov ob 50. letnici Radia Študent, z naslovom Znanost v vseh porah vsakdana, kjer bodo sodelovali številni domači in mednarodni gostje s področja znanosti.

V okviru projekta Različnost nas bogati se bomo udeležili zanimive delavnice Izolacija DNK z ananasovim sokom in iskanje sledi živali.
Delavnica bo potekala v soboto, 20. 4., od 10.00 do 12.00 ure, na lokaciji Cesta na Rožnik 31, Ljubljana (Hrošč rogač poleg vile Marija Vera). Dobimo se ob 9.30 pri Čolnarni v Tivoliju, nato pa se bomo peš odpravili v Rožno dolino.

V prvem delu delavnice bodo udeleženci izolirali svojo DNK s pripomočki iz domače kuhinje. Med raziskovanjem se bodo spoznali s strukturo dvojne vijačnice in njeno vlogo v našem telesu. Izolaciji DNK bo sledil sprehod po Rožniku, tekom katerega bomo iskali in spoznavali različne živalske in rastlinske vrste. Brskali bomo po gozdnih tleh in pogledali, kaj se skriva pod odmrlimi vejami in debli. Na zanimiv in interaktiven način bomo spoznavali, velikokrat zanemarjene, a pomembne prebivalce gozdih tal ter njihovo vlogo v gozdnem ekosistemu. Prav tako bomo spoznavali in iskali sledi ostalih prebivalcev gozda ter se seznanili z njihovim vedenjem ter funkcijo, ki jo ti v gozdu opravljajo. Tekom sprehoda bomo spregovorili tudi o rastlinstvu Rožnika, o drevesnih in grmovnih vrstah ter ostalih "rožicah", ki krasijo ta ljubljanski grič.

Prijave na dogodek: https://forms.gle/J9CqqFWgvFrhjfE29

13.04.2019

Sobotni dan, 13. 4. 2019, smo preživeli v Tivoliju, na 23. Taborniškem feštivalu, ki se ga z veseljem udeležujemo že nekaj let. Za obiskovalce smo pripravili različne inkluzivne gibalne aktivnosti, kot so sodelovalna igra žerjav, hoja na smučeh, lovljenje ravnotežja na posebnih žogah ter razne igre z žogo in didaktičnimi vrvmi. Prav tako smo promovirali delo in programe našega Društva, še posebej pa prostovoljstvo na naših dogodkih, kot je Mednarodni festival Igraj se z mano. Za vabilo in možnost sodelovanja se zahvaljujemo organizatorjem - Mestni zvezi tabornikov Ljubljana in se že veselimo našega ponovnega druženja! Lepo pa vas vabimo tudi h ogledu fotografij z dogodka.

Fotografije z dogodkaStran 1 od 20 1  2  3  naprej 
 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
19.06.2019

Letos se bo dogodek izvajal v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in soorganizatorjev Društva za kulturo inkluzije ter Športne zveze Ljubljana (v okviru Evropskega tedna športa). Že drugo leto se bo dogodek odvil na površinah Športnega centra Triglav (Jama Bežigrad). Enodnevni dogodek se bo odvijal 27. septembra od 9:00 - 12:00.

Prijavnice:


Tudi letos se bodo najmlajši (1. triada OŠ) lahko preizkusili v pastirskih igrah in drugih igrah naše mladosti, na katere se pa letos ni potrebno prijaviti.

Vabilo za šole [pdf]
Ljubljana,
19.06.2019

Zapisali Mateja Ivančič Leban in Polonca Torkar Leban iz OŠ Franceta Bevka Tolmin

Na naši šoli smo 5. 6. 2019 gostili potujočo mednarodno razstavo »Igraj se z mano.« V letošnjem šolskem letu smo ustvarjali na temo igra. Na natečaj je prispelo okoli 6000 likovnih del. Med njimi je bilo nagrajenih tudi šest naših učencev, ki so dobili posebna priznanja

Priporočamo