Seznam vseh novic

08.07.2019
Ko smo 25. 5. 2019 prejeli 40 likovnih izdelkov z mednarodnega likovnega tečaja »Igraj se z mano«, smo v domu krajanov v Vipavskem Križu postavili razstavo.
08.07.2019
Zadnji dan počitniškega varstva v juliju je minil aktivno in športno. Dopoldne smo priredili tekmovanje v navijanju, medtem ko so 4 različne ekipe premagovale športni poligon - naloge, kot so poskoki, plezanje pod ovirami, ravnotežnostne naloge, slalom vožnja s skirojem, vodenje žoge, so udeleženci opravili brez težav in s polno mero energije.
05.07.2019

Ker so nam vreme in nizke temperature danes precej zagodle, smo bili primorani spremeniti načrte glede obiska bazena - našli pa smo dobro alternativo, in sicer pohod na Ljubljanski grad.

 


04.07.2019
Počitniško varstvo smo pričeli z igrami na igrišču, nato pa smo se odpravili na obisk h gasilcem v PGD Barje. Sprejel nas je gasilec Peter, ki nam je z veseljem razkazal gasilski avto ter vso pripadajočo opremo.
03.07.2019
Varstvo Počitniške igrarije - torek je potekalo v duhu filmske kulture, česar smo se vsi zelo veselili. Dopoldne smo se z avtobusom odpravili v mesto in obiskali Kinodvor, kjer smo si ogledali počitniško projekcijo filma Cirkus.
02.07.2019
Danes smo pričeli s počitniškim varstvom za novo skupino otrok. Dan je bil namenjen spoznavanju, skupinskim igram ter spoznavanju prostorov šole  OŠ Trnovo, ki nas prijazno gosti v tem času.

28.06.2019

Danes po zajtrku smo se odpravili na bližnje igrišče, saj smo izvedeli, da nas tam čaka skrit zaklad. Hitro smo proučili zemljevid, ki nam ga je pustil škrat Bradkoljubko in začeli raziskovati najbolj skrite kotičke igrišča. Zaklad smo hitro našli s skupnimi močmi in budnimi očmi. Posladkali smo se z dobrotami, nato pa se igrali na igralih ter se vozili s poganjalci. Ko smo se vrnili na lokacijo varstva, smo se želeli hitro ohladiti, zato smo priredili vodne igre in se ob špricanju neizmerno zabavali. Po kosilu nas je obiskal Klovn Jaka, ki nas je naučil zanimive cirkuške spretnosti in nam pokazal nekaj zabavnih trikov. Naši želodki so kmalu postali lačni in za konec smo pripravili še delavnico izdelave sadnih smutijev, ki so nas osvežili in nasitili. Odšli smo polni lepih spominov in novih poznanstev.

Fotografije.

27.06.2019

Danes smo obiskali PGD Trnovo, kjer smo doživeli izredno topel sprejem. Gasilci so nam pokazali gasilske avtomobile, opremo, pripomočke za gašenje požarov ter zaščitne obleke. Predstavili so nam delo gasilcev in nam povedali nekaj zgodb z intervencij po Ljubljani. Mi smo z zanimanjem prisluhnili. Po kosilu sta nam vzgojitelja Lea in Gorjan brala pravljice, Deana pa nam je pripravila zanimivo znanstveno delavnico. Pogovarjali smo se o vulkanih, si pogledali kratek poučen filmček o različnih vrstah vulkanov, nato pa smo ustvarili vsak svoj mini vulkan. Ko smo zmešali nekaj čudežnih sestavin, smo z navdušenjem opazovali erupcije in se zabavali.

Fotografije.

26.06.2019

Počitniške aktivnosti za otroke so se pričele in prvi dan je bil namenjen predvsem spoznavanju drug drugega, zabavnim igram in ustvarjanju. Sprehodili smo se tudi do Botaničnega vrta in iskali senčne kotičke pod krošnjami dreves. Opazovali smo želve in zlate ribice v bližnjem ribniku ter jih poskušali prešteti. Po kosilu smo ustvarjali z naravnimi barvami Olifu ter pihali mehurčke. Vsak je naredil čisto svoje ogledalo iz recikliranih cd-jev in zapisal pozitivne misli za lepši dan. Jutri nas čakajo nova doživetja!

Fotografije.

19.06.2019

Letos se bo dogodek izvajal v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in soorganizatorjev Društva za kulturo inkluzije ter Športne zveze Ljubljana (v okviru Evropskega tedna športa). Že drugo leto se bo dogodek odvil na površinah Športnega centra Triglav (Jama Bežigrad). Enodnevni dogodek se bo odvijal 27. septembra od 9:00 - 12:00.

Prijavnice:

19.06.2019

Zapisali Mateja Ivančič Leban in Polonca Torkar Leban iz OŠ Franceta Bevka Tolmin

Na naši šoli smo 5. 6. 2019 gostili potujočo mednarodno razstavo »Igraj se z mano.« V letošnjem šolskem letu smo ustvarjali na temo igra. Na natečaj je prispelo okoli 6000 likovnih del. Med njimi je bilo nagrajenih tudi šest naših učencev, ki so dobili posebna priznanja

07.06.2019

Mednarodni festival Igraj se z mano Radlje ob Dravi je za nami in s tem tudi letošnji niz festivalov Igraj se z mano. Vreme nam je bilo tokrat naklonjeno in lahko smo se naigrali in nasmejali. Nova prijateljstva so obogatila dan in zelo se veselimo, da to ponovimo naslednje leto na 14. mednarodnem festivalu Igraj se z mano

05.06.2019

Letos žal samo dvodnevni Mednarodni festival "Igraj se z mano" v Ljubljani je hitro minil. Igrali smo se, peli, plesali, zabavali ter spoznavali nove prijatelje.
V druženju so nekateri pozabili in izgubili kar nekaj predmetov, ki smo jih zbrali in poslikali. V galeriji slik preverite, ali ste lastnik katerega izmed njih, in nam sporočite.

Fotografije izgubljenih predmetov si lahko ogledate na tej povezavi
04.06.2019

Društvo za kulturo inkluzije organizira plačljivo počitniško varstvo konec junija in sicer 26., 27. in 28. 6. Varstvo bo potekalo na sedežu Društva, na Melikovi ulici 1, v Ljubljani. Cena plačljivega varstva je 19 eur na dan na otroka (cena vključuje izvajanje varstva, toplo kosilo, dopoldansko in popoldansko malico, obisk zunanjih institucij).

Več informacij o programu in ostalih podrobnostih najdete TUKAJ, za dodatna pojasnila pa nas lahko pokličete tudi na tel. številko 051-762-999 (Andreja Srpčič).

Prijave potekajo preko SPLETNEGA OBRAZCA, do zaposlitve prostih mest v programu.

02.06.2019

The Berklee Connection je razgrel celotni Kongresni trg s svojim jazzom, ki je donel po mestu. To je bilo več kot lepo slovo od 13. Mednarodnega festivala »Igraj se z mano«. Vodja večernega programa festivala Timotej Kotnik je ponovno pokazal svoje talente skupaj z ostalimi vrhunskimi glasbeniki Lili del Sol, Ajdo Stino Turek, Gersonom Eguigurenom, Jos

01.06.2019

Na prvi poletni se je izvedel tudi prvi sobotni Igraj se z mano in se obnesel več kot odlično! Danes so se ustvarjanju otrok na delavnicah pridružili tudi njihovi starši in skupaj so uživali v številnih aktivnostih, ki smo jih pripravili na festivalu. Oder so krasili številni plesalci, pevci in inštrumentalisti, ki so s svojim ustvarjanjem na Kongresni trg privabili številne mimoidoče. Za povezovanje sta na odru skrbeli naša Lea in učenka Centra Janeza Levca Ljubljana Tina. Sončno vreme pa je celotnemu dogodku dodalo še piko na i.

Čaka nas samo še večerni koncert, ko se nam bo ob 20. uri predstavila zasedba The Berklee connection.

Več o današnjem dogajanju si lahko ogledate v galeriji.

01.06.2019

Po jutru se dan pozna! Teren je bil več kot pripravljen za večerni program, ki so ga obogatili zbor naših učencev centra Janeza Levca, zbor Srednje zdravstvene šole Celje, MPZ Gimnazija Celje, Alenka Godec, Zlatko, Luka Sešek, Jurki, Gojc in Branimir Rosić! Krasen glasbeni večer!

Več o današnjem dogajanju si lahko ogledate v galeriji.

31.05.2019

Poglejte, kako smo po dežju poklicali sonce in priklicali nasmeh vsem udeleženim. Številne delavnice so prebudile domišljijo, nastopi na Janezovem in Aničinem odru so nas presunili, slastne palačinke pa so pocrkljale naše želodčke.

Za nami je več kot čudovito dopoldne. V galeriji si lahko ogledate utrinke današnjega dne.

Zvečer bomo uživali v glasbeni poslastici, ki jo bodo pripravili zbor Centra Janeza Levca Ljubljana, dekliški zbor Gimnazije Celje Center, zbor Srednje zdravstvene šole Celje, Alenka Godec, ambasador Zlatko, Luka Sešek, Gojmir Lešnjak Gojc, Jurki in srbski kantavtor Branimir Rosić.

Jutrišnji festivalski dan je še posebej namenjen družinam. Od 9. ure naprej boste na Kongresnem trgu našli zanimive delavnice in si ogledali nastope na Janezovem odru.

Fotgrafije z današnjega dogodka.

29.05.2019

Obveščamo vas, da žal tudi včetrtek, 30. 5., zaradi napovedanega dežja odpade program (Janezov oder, Aničin oder, delavnice). Preostala dva dneva (petek in sobota) bo program potekal kot načrtovano. Zaradi zapolnjenosti programa odpadlih nastopov žal ne moremo prestaviti na druge dni. Za dodatne informacije vas prosimo, da spremljate naše spletne strani in našo Facebook stran. Hvala za razumevanje.
Program dogajanja si lahko ogledate na tej povezavi.Stran 1 od 21 1  2  3  naprej 
 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
08.07.2019
Ko smo 25. 5. 2019 prejeli 40 likovnih izdelkov z mednarodnega likovnega tečaja »Igraj se z mano«, smo v domu krajanov v Vipavskem Križu postavili razstavo.
Ljubljana,
08.07.2019
Zadnji dan počitniškega varstva v juliju je minil aktivno in športno. Dopoldne smo priredili tekmovanje v navijanju, medtem ko so 4 različne ekipe premagovale športni poligon - naloge, kot so poskoki, plezanje pod ovirami, ravnotežnostne naloge, slalom vožnja s skirojem, vodenje žoge, so udeleženci opravili brez težav in s polno mero energije.
Ljubljana,
05.07.2019

Ker so nam vreme in nizke temperature danes precej zagodle, smo bili primorani spremeniti načrte glede obiska bazena - našli pa smo dobro alternativo, in sicer pohod na Ljubljanski grad.

 


Priporočamo