13. Mednarodni festival »Igraj se z mano«


Glavna organizatorja: Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije
Organizator za Koroško – Celjsko regijo - Radlje ob Dravi: Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, CJL, DKI
Organizator za Dolenjsko in Belo krajino (Semič): OŠ Milke Šobar – Nataše, CJL, DKI
Organizator za Posavje (Krško): OŠ. dr. Mihajla Rostoharja Krško, CJL, DKI

Kaj se bo dogajalo?

13. Mednarodni festival »Igraj se z mano« poteka v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana, Društva za kulturo inkluzije, Javnega zavoda ŠKTM Radlje ob Dravi, OŠ Milke Šobar – Nataše. in OŠ. dr. Mihajla Rostoharja Krško.

Festivalsko dogajanje bo tako kot vsako leto postavljeno v mestna središča. Oder (v Ljubljani bosta dva) bo poln glasbe, plesa, predstav, lutkovnih uprizoritev in obkrožen s številnimi inovativnimi in inkluzivnimi delavnicami in animacijskimi kotički. Festival ustvarjamo skupaj s številnimi šolami, vrtci, ustanovami in društvi z otroki in mladostniki oziroma z vsemi ostalimi, mladimi po srcu. Z nami bosta tudi naša ambasadorja Zlatko in Gogi in številni drugi znani podporniki »Igraj se z mano«.

FESTIVAL PO SLOVENIJI

  • Letošnji festival bomo odprli na Dolenjskem in v Beli krajini, kjer se bomo že ČETRTIČ igrali v Črnomlju (28. 5. 2019) od 9. do 13. ure.
  • PRVIČ bomo festival pripravili tudi v Posavju, natančneje v Krškem, in sicer v torek, 28. 5. 2019 od 10. do 14. ure.
  • Osrednji festivalski del se bo odvijal v Ljubljani na Kongresnem trgu od srede, 29. 5., do sobote 1. 8. 2019, od 9.00 do 13.00 ure z dopoldanskim programom, v večernih urah od 20.00 do 22.00 ure pa bomo tople majske večere popestrili z inkluzivnimi večernimi koncerti.
  • Festivalsko potovanje bomo zaključili v Koroško – Celjski regiji, kjer bo festival že DEVETIČ, v Radljah ob Dravi v petek, 7. 6. 2019, od 9.00 do 13.00 ure.

Na večernih koncertih v Ljubljani se nam bodo letos pridružili znani ustvarjalci iz Slovenije in tujine, ter Otroški zbor Centra Janeza Levca Ljubljana.

POMEMBNO OBVESTILO

Ker želimo na festivalu v največji možni meri zasledovati naše poslanstvo in s tem vodilo o vključevanju (inkluzija), smo z letošnjim letom uvedli novost za udeležence festivala glede prisotnosti na dogajanju. Za vrtce uvajamo prisotnost od 9.00 do 11.00 ure, za osnovne šole, zavode in druge organizacije pa od 9.00 do 12.00 ure. Dve-urna prisotnost za vrtce in tri-urna prisotnost za šole, zavode in druge organizacije je pogoj za aktivno vključevanje v dejavnosti, ki jih ponujamo na festivalu, ker se ravno s to prisotnostjo uresničujejo glavni cilji: socialno vključevanje, interakcija, sodelovanje med različnimi udeleženci. Vaš nastop je le del vašega sodelovanja, glavni in pomembnejši del pa je, da skupaj razvijamo vključevalne odnose in aktivnosti. Verjamemo, da nam boste pri uresničevanju našega poslanstva stopili naproti in skupaj z nami prispevali k še večji kakovosti festivalskih aktivnosti. Želimo si, da bi s skupnimi močmi oblikovali odprto družbo, pripravljeno na enakovredno vključevanje vseh otrok in mladostnikov v družbeno dogajanje.

Opis festivala

FESTIVALI V TUJINI
Našo univerzalno idejo smo "izvozili" tudi v tujino.

Vabimo vas, da se nam na letošnjem festivalu pridružite tudi vi! Predstavite se lahko z lastnimi zanimivimi nastopi, predstavami, delavnicami, animacijskim programom, skeči, lutkovnimi uprizoritvami ali drugimi veščinami.

Želimo si, da bi s skupnimi močmi oblikovali odprto družbo, pripravljeno na enakovredno vključevanje vseh otrok in mladostnikov v družbeno dogajanje.

Veselimo se vašega obiska, saj s svežimi novimi idejami močno prispevate k razvoju festivala.

Na festivalu se imamo vedno lepo in tudi letos obljubljamo, da ne bo nič drugače. Z vašo aktivno udeležbo bomo lahko pripravili nepozabno druženje za vse mlade in mlade po srcu, za kar se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Rok za prijavo na 13. Mednarodni festival "Igraj se z mano" je 26. 4. 2019, ali do zapolnitve vseh razpoložljivih mest.
Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete tukaj.

Dodatne informacije:

Splošno o festivalu T: 01 2418 125 | E: festival@igrajsezmano.si
O prijavnici T: 040 839 871 | E: info@igrajsezmano.si
Facebook www.facebook.com/igrajsezmano
Povezava do kontaktov Vsi kontakti

Vabilo na 13. Mednarodni festival "Igraj se z mano" [pdf, 600 kB]
 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
11.03.2019

Letos poteka že 13. Mednarodni festival "Igraj se z mano" na 4 lokacijah po Sloveniji:

  • 23. 5. 2019 - Dolenjska in Bela krajina - Črnomelj (zaprte prijave)
  • 28. 5. 2019 - Krško
  • 29. 5. do 1. 6. 2019 - Ljubljana
  • 7. 6. 2019 - Koroško-Celjska regija - Radlje ob Dravi

Rok za prijavo je petek, 26. 4. 2019, ali do zasedenosti mest.
Spletne prijavnice najdete tukaj, več o festivalu pa na tej povezavi.

Ljubljana,
06.03.2019

Danes smo v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu odprli že 12. Mednarodno likovno razstavo Bodi umetnik "Igraj se z mano". Udeleženci so uživali v pestrem delavniškem programu...

Ljubljana,
21.02.2019

backyardsNaša partnerska Poljska organizacija Fundacja "Wiatrak" vabi 2 prostovoljca_ki iz Slovenije, ki bi bila zainteresirana_i za sodelovanje v kratkoročnem prostovoljskem projektu na Poljskem. Projekt “EUROBAKCYARDS 9” traja od 15.07.2019 do 31.08.2019. Vabljeni k prijavi!

Več informacij na tej povezavi.

Igriv-e-novice