Etična merila

ETIČNA MERILA SODELOVANJA NA MEDNARODNEM FESTIVALU IGRAJ SE Z MANO

 1. Sodelovanje je odprto za vse družbene skupine, ne glede na spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, raso, narodno, etnično, družbeno poreklo ali posebne potrebe.
 2. Vsebine/aktivnosti promovirajo in podpirajo uresničevanje glavnih ciljev in načel “Igraj se z mano”: socialno vključevanje, sodelovanje med različnimi posamezniki, uveljavljanje pravic do enakih možnosti, nediskriminacija, preseganje stereotipov o drugačnosti. 
 3. Komercializacija ter prodaja izdelkov, storitev ali dejavnosti skozi vsebine festivala ni dovoljena. 
 4. Oglaševanje skozi vsebine/aktivnosti je omejeno in dovoljeno le po predhodnem dogovoru in soglasju z organizatorjem. 
 5. V vsebinah/aktivnostih niso dovoljene negativne vrednostne sodbe povezane z invalidnostjo, vizualnim izgledom, socialnim položajem, spolom, spolno usmerjenostjo ali drugimi osebnimi okoliščinami posameznikov ali skupin. 
 6. V vsebinah/aktivnostih ni dovoljeno širjenje rasnih, narodnostnih, spolnih, starostnih, verskih, geografskih in drugih stereotipov.
 7. V vsebinah/aktivnostih ni dovoljeno spodbujanje k nasilju, širjenje sovraštva in nestrpnosti ter druge oblike sovražnega govora. 
 8. V vsebinah/aktivnostih ni dovoljena nobena oblika politične propagande. 
 9. V vsebinah/aktivnostih ni dovoljeno prikazovanje pornografske ali seksualno eksplicitne vsebine. 
 10. V vsebinah/aktivnostih ni dovoljeno prikazovanje škodljivih ali nevarnih dejanj, pri katerih se lahko osebe hudo poškodujejo. 
 11. V vsebinah/aktivnostih ni dovoljeno prikazovanje krvavih, pretresljivih in nasilnih prizorov. 
 12. Sodelovanje je prostovoljske narave in odraža prostovoljno odločitev posameznikov ali njihovih staršev/skrbnikov. 
 13. Za sodelovanje otroci in mladostniki ne potrebujejo lastnega profila na spletnem socialnem omrežju Facebook. Priporočamo sodelovanje s starši/skrbniki ali drugimi odraslimi osebami. 
 14. Na podlagi predhodnih členov si organizatorji pridržijo pravico za nepredvajanje oz. onemogočen dostop do infrastrukture in aplikacij povezanih z zaščiteno znamko “Igraj se z mano”.

 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
02.05.2020
Vabimo vas, da se nam že 14. leto zapored pridružite na Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano«, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije. Festival bo potekal od 27. maja do 7. junija 2020.

Tudi letos vam obljubljamo pestro in zabavno programsko vsebino, tokrat v malce drugačni obliki, saj bomo naše aktivnosti s Kongresnega trga prenesli na splet. Naš program bo poln glasbenih in plesnih nastopov, interaktivnih delavnic, družabnih iger, pripovedovanja zgodb in animacijskih točk. Festival ustvarjamo skupaj s številnimi šolami, vrtci, ustanovami in društvi z otroki in mladostniki oziroma z vsemi ostalimi, mladimi po srcu.
 
Navodila glede sodelovanja in prijavnice najdete tukaj*
Ljubljana,
15.04.2020
Zavedamo se, da je trenutna situacija marsikomu otežila vsakdan, zato smo se v Društvu za kulturo inkluzije odločili, da vam priskočimo na pomoč in vas vsaj deloma razbremenimo. Tukaj smo za vas, če imate kakršnekoli skrbi, težave ali vprašanja. Vabimo vas, da nam sporočite, kakšno pomoč bi potrebovali, potem pa se bomo poskušali dogovoriti, na kakšen način bi to lahko izvedli. V teh časih je pomembno, da en drugemu pristopimo na pomoč. Naša podpora je prostovoljna in brezplačna.

Pišete nam lahko na e-mail drustvo.zakulturoinkluzije@gmail.com ali kar v zasebno sporočilo na na naši Facebook strani. Verjamemo, da bomo skupaj lažje prebrodili to težko obdobje. Ostanite zdravi!
Ljubljana,
12.03.2020
Spoštovani starši!

V luči novih preventivnih ukrepov glede omejevanja širjenja virusa Covid-19 ŽE DANES IN DO NADALJNJEGA odpovedujemo vse aktivnosti v okviru programa Specialni telovaj.

Igriv-e-novice