Otvoritev razstave Bodi umetnik v Cankarjevem domu

Untitled Document

Vabimo vas, da se udeležite otvoritvene razstave likovnih del, ki so prispela na Bodi umetnik – 10. Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano".
Bodi umetnik - 10. Mednarodni kulturno-likovni dogodek "Igraj se z mano" se bo odvijal 14. februarja 2017 v 2. preddverju Cankarjevega doma. Na dogodek ste vabljeni vsi mentorji, ki ste sodelovali na natečaju skupaj z dvema učencema po vaši izbiri. Če ima kdo željo pripeljati s sabo več učencev, nas o tem prosim obvestite po epošti in bomo sproti videli kaj lahko naredimo.

Program:

  • 08.15 - 08.45 Prihodi (garderoba, registracija, razdelitev vstopnic za predstavo), kava, čaj in prigrizek
  • 08.45 Likovne delavnice enot Centra Janeza Levca Ljubljana in animacija Gogi, klovn Jaka, Lajnar...
  • 09.30 Koncert Zlatka z Bandom »Igraj se z mano«
  • 09:55 Nastop plesne skupine iz enote Levstikov trg pod mentorstvom Tanje Brod in Romane Križaj
  • 10:00 Nastop plesne skupine iz enote Dečkova pod mentorstvom Maše Čmer in Špele Fras
  • 10.05 Skupna postavitev otvoritvene razstave
  • 10.30 - 11.20 »POGUM« MUZIKAL V ENEM DEJANJU, PRODUKCIJA: OSNOVNA ŠOLA GUSTAVA ŠILIHA MARIBOR , Linhartova dvorana
  • 11.50 - 12.40 »POGUM« MUZIKAL V ENEM DEJANJU (ponovitev), PRODUKCIJA: OSNOVNA ŠOLA GUSTAVA ŠILIHA MARIBOR , Linhartova dvorana


Dopoldanski prireditvi bo sledil tudi popoldanski program, ki pa se ga lahko udeležite v lastni režiji – organizaciji.
Za vas smo pripravili brezplačen ogled razstave v  Moderni galeriji (+MG) na Tomšičevi 14 (5-10 min oddaljenost od Cankarjevega doma) kot tudi v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) na Maistrovi 3 (cca 20 minut od Cankarjevega doma).
Obe popoldanski aktivnosti sta za vas brezplačni.

Prijavnica na dogodek.

Na dogodku bo ob registraciji predstavnik vaše šole, podružnice, vrtca, lahko tudi starš v imenu le-teh, prevzel potrdila o sodelovanju za celotno organizacijo. Tistim, ki pa se dogodka ne boste uspeli udeležiti, bomo potrdila poslali po pošti na vaše stroške.

Razstava bo na ogled v II. preddverju Cankarjevega doma v Ljubljani, do vključno 17. 2. 2017, vsak dan med 10.00 in 19.00 uro.

Bodi umetnik - 10. Mednarodni kulturno likovni dogodek - Cankarjev dom 14. 2. 2017

Mednarodni Likovno kulturni dogodekOtvoritvena razstava (Mednarodni kulturno likovni dogodek) Bodi umetnik - 10. Mednarodnega likovnega natečaja »Igraj se z mano« bo gostovala v Cankarjevem domu v Ljubljani. Razstavljenih bo okoli 1200 del, zastopane pa bodo vse sodelujoče ustanove. V delih, ki so prispela na natečaj so povedane mnoge zgodbe otrok in mladostnikov o njihovem pogledu na svet, o njihovem dojemanju igre, prijateljstva in družine. Izraženih je veliko občutkov, tako pozitivnih kot negativnih, ki se ponekod tudi nezavedno kažejo skozi likovni jezik. Včasih je v motiviki zaznati tudi strah pred določenimi vsebinami in željo po zadoščanju kriterijev lepega in sprejemljivega. Sam izbor je temeljil na poskusu prikaza pestrosti dojemanja sveta skozi oči mladostnikov in otrok. Gre za poskus enakovrednega obravnavanja vseh prispelih del in zavestno izogibanje določanja kvalitete del na podlagi priučenega likovnega jezika, ali vešče uporabe tehnike. Pri izboru je bilo v ospredju za iskanje skupne zgodbe, ki bo skozi razstavo odprla spekter različnih branj obravnavane teme. Določena dela so načrtno izbrana s ciljem spodbuditi tudi kritično razmišljanje o projekcijah odraslih na predstave mladih. 

Postavljanje razstave bo sledilo principu iz prejšnjih let, otroci iz ustanov, ki so sodelovale na natečaju bodo sami postavili razstavo, vendar pa bo postavljanje razstave vpeto v širše dogajanje pod imenom Bodi umetnik - Mednarodni kulturno likovni dogodek »Igraj se z mano« z kulturnim, ustvarjalnim, glasbenim in zabavnim programom.

Otvoritev razstave v Cankarjevem domu bo 14. 2. 2016, registracije pa bodo potekale od 8:15 do 8.45. Razstava bo na ogled v II. preddverju Cankarjevega doma v Ljubljani, do vključno 17. 2. 2017, vsak dan med 10.00 in 19.00 uro.

Seznam izbranih likovnih del 2016/17

Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi »Igraj se z mano« in »Rad pomagam« ter zastopanosti vseh sodelujočih šol, vrtcev in zavodov. Za izbor sta bili odgovorni Nina Popič in Andreja Hribernik (obe kustosinji v Koroški galeriji likovnih umetnosti). Ker pa je v vsako delo vloženega ogromno truda in ustvarjalnosti, bomo tako kot vedno doslej priznanja za sodelovanje podelili vsem sodelujočim na Bodi umetnik - 10. Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano«. Priznanja bomo udeležencem dogodka izročili ob registraciji na Bodi umetnik - 10. Mednarodnem kulturno likovnem dogodku »Igraj se z mano«, ki bo potekal 14. 2. 2017.

Seznam izbranih del - datoteka za prenos

Predstavitvena galerija


 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
14.09.2017

Te dni v organizaciji Društva za kulturo inkluzije poteka mladinska izmenjava z naslovom "Fair play". Našo državo so v okviru izmenjave obiskala dekleta s Finske.

Ljubljana,
14.09.2017

Dragi Igrajsezmanovci.
Obveščamo vas, da jutrijšnji dogodek Bodi športnik "Igraj se z mano" zaradi slabih vremenskih napovedi odpade (padavine in nizke temperature) . Zelo nam je žal, ker smo skupaj z vami in za vas pripravili lep dogodek. Že zdaj vas pa vabimo, da se srečamo isti čas drugo leto.

Oddelek za projektne dejavnosti Centra Janeza Levca Ljubljana in Duštvo za kulturo inkluzije

Ljubljana,
06.09.2017

bodi umetnik CD 14.2.2017Začelo se je novo šolsko leto in s tem tudi nov Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije.
Bodi umetnik - Mednarodni likovni natečaj je del celoletnih aktivnosti Mednarodnega festivalskega leta "Igraj se z mano". Poleg likovnega natečaja pripravljamo tudi otvoritveni dogodek s postavitvijo razstave, ki bo potekal v januarju ali februarju 2018, čez leto pa razstava v manjšem obsegu potuje po Sloveniji in razveseljuje mlade in nekoliko starejše ljubitelje umetnosti.

Priporočamo