Otvoritev razstave Bodi umetnik v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu

Untitled Document Letos smo že 13. leto zapored v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu pripravili otvoritev razstave likovnih del, ki so bila izbrana v okviru likovnega natečaja Bodi umetnik - 13. Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano". Mednarodni kulturno likovni dogodek se je odvijal 4. marca 2020 na katerega smo povabili vse mentorje ter njihove učence oziroma učenke, katerih dela so bila izbrana na likovnem natečaju. Po dopoldanski prireditvi je potekal tudi popoldanski program, ki se ga je lahko brezplačno udeležil prav vsak v lastni režiji - organizaciji.

Nekatera likovna dela, ki so bila izbrana na 13. mednarodnem likovnem natečaju si lahko ogledate na trenutni razstavi, ki poteka na osnovni šoli Srečka Kosovela v Sežani. 
Z dnem 1.9.2020 je začel potekati nov likovni natečaj Bodi umetnik - 14. Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano" v katerem lahko sodelujejo vrtci, šole, specializirani zavodi in institucije. Prijavite in pošljete lahko svoje likovno delo do 1.12.2020. Prijavnico lahko najdete TUKAJ. Želimo vam veliko veselja ob ustvarjanju!

Seznam izbranih likovnih del 2019/20

Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi »Igraj se z mano« in »Naš svet, čist planet«. Za izbor je bila odgovorna Nina Popič (kustosinja v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec). Avtorji in mentorji izbranih likovnih del so prejeli priznanja za sodelovanje na Bodi umetnik - 13. Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano«. Priznanja smo izbranim avtorjem izročili na otvoritveni razstavi v sklopu Bodi umetnik - 13. Mednarodnega kulturno likovnega dogodka »Igraj se z mano«, ki je potekal 4. 3. 2020.

Seznam izbranih del

Predstavitvena galerija


 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
02.05.2020
Vabimo vas, da se nam že 14. leto zapored pridružite na Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano«, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije. Festival bo potekal od 27. maja do 7. junija 2020.

Tudi letos vam obljubljamo pestro in zabavno programsko vsebino, tokrat v malce drugačni obliki, saj bomo naše aktivnosti s Kongresnega trga prenesli na splet. Naš program bo poln glasbenih in plesnih nastopov, interaktivnih delavnic, družabnih iger, pripovedovanja zgodb in animacijskih točk. Festival ustvarjamo skupaj s številnimi šolami, vrtci, ustanovami in društvi z otroki in mladostniki oziroma z vsemi ostalimi, mladimi po srcu.
 
Navodila glede sodelovanja in prijavnice najdete tukaj*
Ljubljana,
15.04.2020
Zavedamo se, da je trenutna situacija marsikomu otežila vsakdan, zato smo se v Društvu za kulturo inkluzije odločili, da vam priskočimo na pomoč in vas vsaj deloma razbremenimo. Tukaj smo za vas, če imate kakršnekoli skrbi, težave ali vprašanja. Vabimo vas, da nam sporočite, kakšno pomoč bi potrebovali, potem pa se bomo poskušali dogovoriti, na kakšen način bi to lahko izvedli. V teh časih je pomembno, da en drugemu pristopimo na pomoč. Naša podpora je prostovoljna in brezplačna.

Pišete nam lahko na e-mail drustvo.zakulturoinkluzije@gmail.com ali kar v zasebno sporočilo na na naši Facebook strani. Verjamemo, da bomo skupaj lažje prebrodili to težko obdobje. Ostanite zdravi!
Ljubljana,
12.03.2020
Spoštovani starši!

V luči novih preventivnih ukrepov glede omejevanja širjenja virusa Covid-19 ŽE DANES IN DO NADALJNJEGA odpovedujemo vse aktivnosti v okviru programa Specialni telovaj.

Priporočamo