Bodi športnik - Mednarodni športno družabni dogodek »Igraj se z mano«

Bodi športnik "Igraj se z mano"Gre za športno-družabni dogodek, katerega rdeča nit je tradicionalni nogometni turnir, na katerem rezultati niso v ospredju, temveč do izraza prihajajo strpnost, fair play, spoštovanje in sprejemanje drugačnosti. Poleg nogometa ponuja tudi bogato ponudbo drugih športnih udejstvovanj (košarka, odbojka, namizni tenis, baseball…), animacijski program in številne delavnice. Udeležujejo se ga tudi gostje iz tujine. Je enodnevni dogodek, ki se odvija konec septembra ali v začetku oktobra na letnem telovadišču Narodni Dom (Ilirija) v Ljubljani. Vključuje se čez 1000 aktivnih udeležencev oz. športnikov iz vrtcev, OŠ, osnovnih šol s prilagojenimi programi, srednjih šol in študentov Univerze v Ljubljani.

Bodi športnik - 10. Mednarodni športno-družabni dogodek

Tudi letos se je že 10. leto zapored 29. septembra 2016 odvijalo nepozabno športno druženje Bodi športnik 'Igraj se z mano' - Mednarodni športno-družabni dogodek  v izvedbi Centra Janeza Levca Ljubljana ob pomoči Društva za kulturo inkluzije in Športnega društva Narodni dom.

Že ob deveti uri so se vrata stadiona Ilirija na široko odprla za vse mlade športnike in njihove spremljevalce. Za prijeten začetek pestrega dne so poskrbela dekleta iz plesne skupine iz enote Levstikov trg, z atraktivnimi vragolijami z žogo pa so nadaljevali člani atraktivne akrobatske skupine Dunking Devils. Množica, ki je uživala v visokih skokih, se je po končani predstavi razkropila po številnih delavnicah in poligonih, ki so jih pripravila prijavljena društva, šole in druge organizacije.Tudi letos se nam je pridružila Brigita Bukovec s svojo atletsko šolo, otroci in odrasli so lahko spoznavali prvine karateja in juda ter svoje spretnosti preizkušali na mnogoterih poligonih. Veseli smo, da se nam je pridružil tudi olimpijec Luka Janežič, ki se je pomeril v teku skupaj z otroki. Za dobro voljo so skrbeli naš animator Gogi, Klovn Jaka s Piko Nogavičko ter seveda nepogrešljivi ambasador Igraj se z mano Zlatko.
Ob koncu smo prehodni pokal za fair play podelili novim lastnikov. Letos so ga iz rok dijakov Gimnazije Šiška prejeli dijaki Srednje trgovske šole iz Ljubljane.
Še enkrat več smo dokazali, da je šport lahko ne samo zdrav in koristen, ampak tudi prijeten in zabaven način preživljanja časa. Danes na in ob igriščih ni bilo razlik in želimo si še več tovrstnih dogodkov.

V kolikor se vam poraja kakšno vprašanje, nas lahko kontaktirate po e-pošti info@igrajsezmano.si ali pa nas pokličete na telefonsko številko 051 833 701.  

Z veseljem vam bomo prisluhnili in vam pomagali!

Lepe jesenske pozdrave vam pošiljamo organizatorji Mednarodnega festivalskega leta "Igraj se z mano".

Foto galerija z dogodka

Predstavitvena galerija

 
Išči

Obvestila, novice

Ljubljana,
21.04.2017

Med 19. in 22. aprilom v Ljubljani poteka mednarodni medsektorski seminar »Key to inclusion«. Eva, prostovoljka iz našega Oddelka za projektne dejavnosti se v okviru seminarja srečuje s predstavniki izobraževalnih ustanov, nevladnih organizacij, občin, ..., iz številnih evropskih držav. V okviru seminarja si udeleženci izmenjujejo različne ideje in poglede na inkluzijo, delijo pristope in strategije, predstavljajo svoje projekte in iščejo možnosti za povezovanja. Seminar poteka v soorganizaciji nacionalnih agencij MOVIT in CMEPIUS.

Ljubljana,
19.04.2017

Tudi letos je naša potujoča likovna razstava Bodi umetnik "Igraj se z mano" kot že vrsto let poprej gostovala v vrtcu Mladi rod, iz katerega so nam poslali naslednjo novičko:

V četrtek, 6.4. 2017 so nas v naši enoti Mavrica vrtca Mladi rod obiskali varovanci Centra Janeza Levca Ljubljana. Skupaj smo postavili razstavo likovnih del, ki prihajajo iz vse Slovenije in tudi tujine. Ob tem dogodku se družimo že vrsto let, tako , da je razstava postala že del naše vrtčevske tradicije. Varovanci in otroci se radi igrajo in družijo. Oboji na ta način spoznavajo drugačnost.

Fotografije z dogodka

Ljubljana,
18.04.2017
Preteklih 14 dni je delovno prakso v Centru Janeza Levca Ljubljana opravljala učenka CJL z enote Dečkova Andreja Lazar. V tem času se je seznanjala z različnimi deli in se v njih tudi sama preizkušala.

Priporočamo